Een blanke Amerikaanse agent wordt vervolgd omdat hij een zwarte man zonder enige reden doodschoot. In een video is te zien hoe de agent zeker acht keer gericht schiet op de vluchtende man. Naar eigen zeggen vreesde de politieagent voor zijn leven.

Het slachtoffer, de 50-jarige Walter Scott, rende weg van de politie bij een verkeerscontrole omdat er nog een arrestatiebevel tegen hem uit stond. De politieagent, Michael Slager, beweerde dat hij genoodzaakt was om te schieten nadat hij geworsteld had met de man en zich ernstig bedreigd voelde door hem.

Op de video is te zien dat dit totaal onzin is en dat de politieagent de rennende man koelbloedig en voor niks acht keer in zijn rug schiet van nog geen tien meter afstand. Alsof dit niet erg genoeg is zie je op een gegeven moment ook dat de agent iets laat vallen naast het slachtoffer. Dit is vermoedelijk een taser want de politieagent maakte melding van het feit dat Scott zijn taser zou hebben afgepakt. In de bijgevoegde video van de NY Times is dat moment beter te zien.

De Amerikaanse agent wordt nu moord ten laste gelegd. De burgemeester Keith Summey zei: “Als  je fout zit, zit je fout. Als je een fout besluit neemt, ongeacht of je nu agent bent of burger, dan zal je met dat besluit moeten leven.” 

Foto: Youtube

Foto: Youtube