Blanke politieagent veroordeeld tot 20 jaar cel voor doodschieten zwarte man

Een blanke politieagent is door een Amerikaanse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor het doodschieten van een ongewapende zwarte man. Het slachtoffer werd in zijn rug geschoten.

De dodelijke schietpartij vond in 2015 plaats in de staat South Carolina. De politieagent schoot het slachtoffer maar liefst vijf kogels in zijn rug toen hij wegrende. In plaats van achter hem aan te rennen besloot de agent om van afstand kogels in de rug van de man te schieten.

De politieman werd kort na het incident ontslagen en aangeklaagd. Naar eigen zeggen handelde hij uit zelfverdediging toen hij vijf kogels in de rug van Walter Scott schoot. Beelden van de schietpartij zijn gemaakt door een omstander en kort na de dodelijke schietpartij online verschenen.

De rechter heeft de ex-politieman veroordeeld tot 20 jaar cel in verband met doodslag op het slachtoffer. Vorig jaar werd de zaak nog ongeldig verklaard omdat de jury het niet eens kon worden over wat de agent ten laste zal worden gelegd. Later is de zaak weer heropend met als resultaat 20 jaar cel.