Bloedende gewonde man Nieuwjaarsnacht leidt naar wapenvondsten

De politie heeft na een aanhouding bij een woning aan de Rugstraat in Sint Willebrord op Nieuwjaarsnacht een vuurwapen, munitie en drugs aangetroffen en in beslag genomen. Verder onderzoek van de politie leidde naar de vondst en inbeslagname van nog meer vuurwapens.

Agenten kwamen op vrijdag 1 januari rond 04.00 uur af op een melding van een gewonde man voor een woning aan de Rugstraat. Ter plaatse werd een gewonde man, 38 jaar oud uit Sint Willebrord, aangetroffen. Hij zat onder de snijwonden nadat hij vermoedelijk een ruit had ingeslagen bij een nabijgelegen woning. De bloedende man was waarschijnlijk onder invloed van alcohol en/of drugs.

In de woning van de gewonde man werden meerdere kogelhulzen een vuurwapen en drugs aangetroffen. Daarop werd de 38-jarige man na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. Verder onderzoek van de politie leidde naar een woning aan de Putterdonk waar volgens de informatie meer vuurwapens zouden liggen. Dit bleek na een huiszoeking inderdaad het geval te zijn.

In de woning lagen meerdere handvuurwapens. De 31-jarige bewoner is daarop aangehouden. Een dag later op zondag 3 januari is in hetzelfde onderzoek nog een 32-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de wapenvondst.