Drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Guzmán Loera. © Mexicaanse overheid

Bloedige moordaanslag op militair konvooi door zonen Chapo

In de Mexicaanse staat Sinaloa is onlangs een zeer brutale en bloedige moordaanslag geweest op een militair konvooi. De daders wilden een gewonde man bevrijden die onlangs opgepakt werd in Chapo’s geboortedorp Badiraguato. Chapo’s zonen worden verantwoordelijk gehouden voor de bloedige aanslag.

De militairen werden vrijdagochtend (lokale tijd) hevig onder vuur genomen toen ze een arrestant, ene Julio Ortiz, vervoerden. Met granaten en zware munitie werd het konvooi beschoten. Een aantal voertuigen vloog direct in brand en zeker vijf militairen kwamen om het leven.

Meerdere bronnen waaronder Mexicaanse media melden dat Chapo’s zonen hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de bloedige aanslag. Het gebied staat onder controle van het Sinaloa-kartel. De opgepakte man zou helemaal geen Julio Ortiz heten maar Aureliano Guzmán Loera alias ‘El Guano’. Dat is niemand minder dan Chapo’s broer. Het lijkt erop dat Chapo’s zonen hun oom met veel machtsvertoon hebben bevrijd van de autoriteiten.

https://www.youtube.com/watch?v=xdVEOAI9oKI