Blokken cocaïne gepakt in bestelauto. © Politie

Blokken cocaïne aangetroffen in bestelauto en wietkwekerijen opgerold na tip

In de Bijleveldhaven in Vlissingen is afgelopen zondag een partij cocaïne aangetroffen in een bestelauto na een tip. De politie heeft aanhoudingen verricht.

Op basis van informatie werd een bestelauto met twee inzittenden gecontroleerd. Eén van de twee was even daarvoor aan boord geweest van een in de haven gemeerd schip. Bij controle in de bestelauto werden 19 blokken cocaïne aangetroffen.

De inzittenden, een 26-jarige Nederlander en een 30-jarige man met de Colombiaanse nationaliteit, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. De partij drugs, in totaal 22 kilogram, is in beslag genomen en vernietigd.

Na verder onderzoek werd in de nacht van zondag op maandag nog een 37-jarige man uit Middelharnis aangehouden en bij doorzoekingen van twee panden in Middelharnis zijn twee wietkwekerijen aangetroffen. Verder zijn administratie, computers en een luchtdrukwapen in beslag genomen.

De verdachten zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven voorlopig nog vastzitten. Het vervolgonderzoek zal worden uitgevoerd door het HARC-team.