© Politie

Blokken cocaïne en 800.000 euro cash gepakt in verborgen ruimte busje in Breda

De politie heeft bij een controle van een bestelbus in Breda een partij blokken cocaïne en 800.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen.

Op vrijdagmiddag 10 april werd een bestelbus op het Vekenoord gecontroleerd. De bus was kort daarvoor weggereden bij een loods aan het Hazepad. Bij de controle van de bus zagen de agenten al snel dat er een verborgen ruimte aanwezig was. Het lukte de agenten na enige tijd om de verborgen ruimte te openen.

In de verborgen ruimte bleken twee bigshoppers te liggen. In een van de tassen werd een partij cocaïne van 10 kilo aangetroffen. In de tweede bigshopper bleken bundels met geld te liggen. Na telling bleek het te gaan om in totaal 800.000 euro. Hierop werd de 26-jarige bestuurder aangehouden en de bus, de cocaïne en het geld in beslag genomen.

Twee auto’s die bij de loods aan het Hazepad waren gezien werden ook gecontroleerd door de politie. In één van deze auto’s is ook nog een verborgen ruimte aangetroffen; deze was echter leeg. De Zaandamse bestuurder van deze auto en de bestuurder van de andere auto uit Breda zijn ook aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij drugshandel en witwassen.

De auto’s zijn in beslag genomen en in totaal zijn bij alle verdachten zes smartphones in beslag genomen. De doorzoeking van de loods aan het Hazepad heeft niets opgeleverd. De verdachten zitten vast en worden verhoord. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

© Politie