Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Blokken cocaïne gevonden in luxe Range Rover uit Curaçao in haven Rotterdam

De douane heeft een partij cocaïne aangetroffen in een luxe Range Rover die afkomstig was uit Curaçao. De wagen was bestemd voor een bedrijf in Rotterdam.

De drugs werden begin maart gevonden in de brandstoftank van de Range. Na de vondst van de partij cocaïne van 42 kilogram werd er een onderzoek ingesteld naar de mogelijke verantwoordelijke(n). Nadat de auto vanuit de haven werd opgehaald is deze verplaatst naar een garagebox in Waddinxveen. Daar is de auto op 17 maart jongstleden door de politie in beslag genomen.

Drie dagen later werd de eerste verdachte aangehouden door de politie. Dat ging om de ontvanger van het voertuig. Dezelfde week, op 22 maart, heeft de politie een inval gedaan in een garagebedrijf in Rotterdam-Zuid en twee andere verdachten aangehouden. Deze twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de import van het voertuig met de verdovende middelen.

De verdachten zijn drie Rotterdammers van 34, 38 en 52 jaar oud. Twee van hen zitten nog vast de derde verdachte is inmiddels op vrije voeten maar blijft wel verdachte in deze zaak. De partij cocaïne werd al vrij snel vernietigd. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van politie, douane, FIOD en OM stelt een onderzoek in naar de cokesmokkel.