© FIOD

BMW M3 in beslag genomen bij verkoper neppe Rolexen andere klokkies

De FIOD heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van de handel in nephorloges van exclusieve merken zoals onder meer Rolex. Bij de actie is een BMW M3 in beslag genomen.

De FIOD kwam de 45-jarige man uit Enschede op het spoor na meerdere onderschepte zendingen uit China. De partijen bestonden uit merkvervalste horloges, horlogesbandjes en wijzerplaten. Deze waren bestemd voor de verdachte.

Uit onderzoek van de douane en FIOD bleek dat in de periode 2015 en 2016 131 zendingen naar de verdachte gestuurd met daarin mogelijk meer dan 750 horloges. In 2017 gingen de bestellingen gewoon door. Naar schatting van het onderzoeksteam zou de man zeker 100.000 euro hebben verdiend aan de handel in nephorloges.

De verdachte kocht de horloges tegen een laag bedrag in China en verkocht deze tegen zeer aantrekkelijke prijzen op internetsites zoals Marktplaats en Facebook. Ook leverde de man tegen bijbetaling een ‘Rolex-doos’ en ‘echtheidscertificaat’.

Op 11 juli werd een inval gedaan in de woning van de man en een doorzoeking verricht. Daarbij is beslag gelegd op administratie, meer dan 100 nephorloges en een BMW M3. De neppe Rolexen en (namaak)horloges van andere merken zijn vernietigd.