BMW vliegt direct in brand na crash tegen boom bij wilde achtervolging

Een BMW is afgelopen nacht na een crash tijdens een achtervolging met de politie in brand gevlogen.

Agenten zagen rond 3.15 uur een BMW met daarin twee mannen rijden die vanaf de Midden Brabantweg in Tilburg de Heikantlaan opreed. De politie besloot de auto te volgen voor een controle. De bestuurder doofde zijn achterlicht en verhoogde vrijwel direct zijn snelheid en reed door twee rode verkeerslichten. De snelheid liep volgens de agenten op tot boven de 150 km uur. De auto botste op de Sweelincklaan tegen een lichtmast en boom en vloog direct in brand.

De agenten sprongen uit hun auto om de inzittenden te bevrijden. De passagier werd via het achterportier uit het brandende voertuig getrokken. De bestuurder werd via het bestuurdersportier bevrijd. De bestuurder, een 34-jarige Waalwijker en de bijrijder een 34-jarige Tilburger waren bebloed. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag. Ook is bloed afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed heeft gereden. De man mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. De bijrijder is opgenomen vanwege verwondingen aan de ruggenwervels. Het politieteam Verkeer doet verder onderzoek naar de toedracht.