© Crime-Nieuws.nl

BMW X5, duizenden wietplanten en aanhoudingen in onderzoek grootschalige wietkwekers Amsterdam

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige kweek van wiet, invallen verricht en verdachten aangehouden in Amsterdam.

Na een langdurig onderzoek kwam de politie vorige week dinsdag in actie en heeft invallen verricht en meerdere panden en woning in Amsterdam, Zeewolde, Emmen en Kampen. De twee hoofdverdachten zijn twee mannen uit Amsterdam. In woningen op het Literhof, het Dijkgraafplein en in Meer en Vaart zijn een drietal woningen doorzocht. Bij één van deze woningen is beslag gelegd op een BMW X5. Bij een andere woning zijn diverse goederen aangetroffen, die gebruikt worden bij het kweken van wiet.

Leden van een arrestatieteam deden tegelijk invallen in panden in Zeewolde, Emmen en Kampen. Op de drie adressen werden grote wietplantages aangetroffen. Ook lag er in Kampen een vuurwapen. Op alle locaties heeft de politie een aanhouding verricht. De drie kwekerijen waren ingericht op bijna 6500 planten. De politie trof ruim 5000 planten aan. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd.

Uit onderzoek blijkt dat de Amsterdamse hoofdverdachten gelinkt kunnen worden aan de drie opgerolde kwekerijen. Daarnaast zouden ze ook betrokken zijn geweest bij zes plantages in Amsterdam in Almere in de periode vanaf november 2018 tot mei 2022. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek naar de grootschalige kweek van wiet en mogelijke betrokken personen.