Boekpoeper bibliotheek België ontmaskerd door poep-praktijken op andere locaties

De klopjacht op de ‘boekpoeper’ van Belgie is nog in volle gang. Het onderzoeksteam heeft nu een mogelijke verdachte in het vizier.

Dat melden Belgische media. Na meldingen over poepen in boeken in de bibliotheek van Halle werd bekend dat een soortgelijk geval ook plaatsvond bij een carnavalswinkel. Daar stond een camera en is de dader op beeld vastgelegd. De beelden zijn gedeeld met de politie.

Het onderzoeksteam is met de beelden naar de bibliotheek gegaan en daar bleek dat dezelfde minderjarige jongen elke dag in de bibliotheek te vinden is. De politie is nog voorzichtig en houdt rekening met het feit dat er misschien meer dan één dader is betrokken bij de poep-praktijken. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht maar de politie denkt de zaak binnenkort op te kunnen lossen.

Een maand geleden ontdekte de schoonmaakster in het herentoilet van de bibliotheek een boek vol met poep. In eerste instantie werd gedacht aan een ongelukje maar toen er wekelijks gepoept werd in boeken was al snel duidelijk dat de dader dit doelbewust doet. Sindsdien is er een klopjacht gaande op de beruchte boekpoeper.