amsterdammer dikke middelvinger, amsterdammer ontsnapt politie, ontsnapping amsterdam politie

Boete én excuses aanbieden voor ‘Oh oh Nicky’ inzake belediging politie

De 23-jarige Nicky die bekend is geworden door het programma ‘Oh oh daar gaan we weer’ moet een boete van 350 euro betalen inzake belediging van de politie. Verder moet hij in een vlog excuses aanbieden.

Op vrijdag 6 januari 2017 kreeg de man in Rotterdam een bon van de politie omdat hij met zijn auto vanaf de verkeerde kant een éénrichtingsstraat was ingereden. Terwijl de agenten bezig waren met het uitschrijven van de bon, pakte ‘Oh oh Nicky’ zijn camera en zei: ‘Ik ga jullie filmen voor mijn blog’.

Op de beelden is te zien hoe hij vervolgens zijn 3-jarige zoontje erbij haalt en vraagt: ‘En wat zeg je dan tegen de politie?’ Daarna stak hij zijn middelvinger op naar de camera waarop zijn zoontje hetzelfde deed. Vervolgens zei de man: ‘Fuck you’. Dit filmpje heeft hij op internet gepost waarna het ‘viral’ ging.

Het OM vindt het kwalijk dat de man agenten die hun werk doen, beledigt en als vlogger dit gedrag (nota bene in het bijzijn van een peuter) ook nog eens uitdraagt. Het OM wil dat ‘Oh oh Nicky’ de boete betaald, zijn vlog verwijderd en een nieuwe vlog post waarin hij zijn excuses maakt.