Boetes en aanhoudingen na ontdekking (soort van) shishalounge bij inval in woning

In Rotterdam is een woning ontdekt die gebruikt werd als een shishalounge.

Agenten ontdekten dat er wel erg veel aanloop was bij een bepaalde woning in de Jufferstraat. Er kwamen constant mensen over de vloer die onder meer waterpijpjes en treetjes frisdrank bij zich hadden. Er was een vermoeden dat de coronavirus noodverordening werd geschonden waarop de politie verder onderzoek instelde.

Bij aanbellen bij het pand werd niet opengedaan. De politie regelde een machtiging en heeft vervolgens de deur van de woning geopend. Eenmaal binnen bleken de vermoedens te kloppen. Er waren acht personen aanwezig die bezig waren met spelletjes en waterpijpjes rookten.

Tijdens het checken van hun personalia bleek dat geen van de aanwezigen ingeschreven stond in de woning. De acht mannen hebben allen een proces-verbaal gekregen. Vijf verdachten moesten mee omdat ze zich niet konden identificeren. De gemeente gaat verdere stappen ondernemen zoals mogelijk het sluiten van de woning.

Dit bericht bekijken op Instagram

Waar gaan toch al die mensen met die waterpijpen, treetjes frisdranken e.d. naar toe? Helaas blijft het toch moeilijk voor een klein aantal personen om zich aan de maatregelen, welke in het belang van onze en uw gezondheid zijn genomen, te houden! Handhaving van de noodverordening nemen wij echter uiterst serieus. Na meerdere dagen speurwerk, door collega's van het basisteam en het Flexteam Stad, bleek er bij een specifieke woning aan de Jufferstraat wel erg veel aanloop te zijn door verschillende personen. Even aanbellen en de een na de ander werd binnengelaten. Toen wij ook maar aan de bel gingen werd het echter muisstil in de woning. Kennelijk waren wij wat minder gewenst, want voor ons werd er niet open gedaan. Hierop hebben wij, met een machtiging tot binnentreden, de deur zelf maar open gemaakt. Eenmaal binnen leek het wel op de lokale shisha lounge, inclusief diverse tafelspellen, gezien de hoeveelheid aan waterpijpen die daar aanwezig waren. Als woning leek het in ieder geval niet meer te fungureren, daar er geen bed en doucheruimte aanwezig waren. Binnen troffen wij 8 personen aan (waarvan er geen 1 stond ingeschreven). Alle 8 zijn voorzien van een proces-verbaal op grond van de noodverordening. 5 van hen zijn tevens aangehouden voor het niet op eerste vordering kunnen tonen van een identiteitsbewijs en hebben daar ook een proces-verbaal voor gekregen. Daarnaast hadden 2 van hen nog openstaande boetes of een vervangende hechtenis open staan welke zij direct moesten voldoen. Ook zal er een bestuurlijke rapportage worden opgesteld, zodat de gemeente eventueel nog verdere maatregelen kan nemen met betrekking tot de (ver)huurder(s) van de woning. Ook de komende tijd gaan wij door met het handhaven van de noodverordening. Alleen samen krijgen we corona onder controle! Op www.rijksoverheid.nl en www.politie.nl kunt u actuele informatie vinden over wat nu wel en wat niet is toegestaan. ^MV #politie #rotterdam #010 #centrum #corona #police

Een bericht gedeeld door Politie Rotterdam-Centrum (@politie_rotterdam_centrum) op