Boetes voor overtreden coronavirus noodverordening op huisfeestje met lachgas en sterke drank

De politie in Rotterdam heeft boetes uitgedeeld voor een feestje met lachgas en sterke drank.

Naar aanleiding van een melding stelden agenten afgelopen nacht een onderzoek in bij een woning. Volgens getuigen zou er sprake zijn van geluidsoverlast. Eenmaal ter plaatse bleek dat er een huisfeestje georganiseerd was. In deze tijden van corona is dat niet toegestaan.

De acht aanwezige personen hebben allen een boete van 390 euro opgelegd gekregen. De bewoner bleek niet aanwezig te zijn. Hij krijgt later vermoedelijk nog een proces-verbaal vanwege het organiseren van een feestje ondanks de noodverordening rondom het coronavirus.

Dit bericht bekijken op Instagram

De afgelopen dagen bleek het toch nog lastig voor een aantal om zich aan de maatregelen van de noodverordening te houden. Zo ook vannacht kregen wij een melding van geluidsoverlast in een woning. Ter plaatse bleek er een heus huisfeestje, inclusief lachgas ballonnen en sterke drank, georganiseerd te zijn. En de bewoner? Die bleek niet aanwezig. Een (georganiseerde) samenkomst, op enkele uitzonderingen na, is ongeacht de onderlinge afstand echter verboden! De 8 feestvierders hebben dan ook een proces-verbaal aangezegd gekregen voor het overtreden van de noodverordening COVID-19. Zij riskeren per persoon een boete van 390 euro! ^MV #corona #politie #010 #rotterdam #overlast #police #centrum

Een bericht gedeeld door Politie Rotterdam-Centrum (@politie_rotterdam_centrum) op