Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Bokser Mike Tyson gaat op grote schaal wiet kweken

Sinds 1 januari is wiet volledig gelegaliseerd in de Amerikaanse staat Californië en veel mensen en bedrijven grijpen hun kans. De voormalige bokser Mike Tyson gaat een heuse ‘cannabis ranch’ openen en op grote schaal wiet kweken.

Op ongeveer 100 kilometer van Death Valley National Park een ranch openen van maar liefst 40 hectare. Daarvan zal de helft gebruikt worden om wiet te kweken. Samen met twee zakenpartners wil Tyson wietkwekers de mogelijkheid bieden om op zijn veld op grootschalige wijze wiet te kweken. Daar houd het niet op want de ex-bokser wil ook een cursus geven waarin kwekers les krijgen in het zo effectief mogelijk oogsten van hun planten.

Mike Tyson is al jaren een groot voorstander van medicinale cannabis. Op zijn ranch zal dan ook onderzoek worden gedaan naar het effect van thc en andere werkzame stoffen op verschillende medische aandoeningen. Niet alleen Tyson maar veel mensen in Californië stappen na de legalisatie in de cannabis-industrie. Er valt veel geld te verdienen en het legaliseren van cannabis zal Californië naar verwachting vele miljarden dollars opleveren.