Bokser Tyson Fury ontkent banden met gezochte topcrimineel Daniel Kinahan

Wereldkampioen boksen Tyson Fury heeft binnenkort een wedstrijd maar alle vragen gaan over zijn mogelijke banden met topcrimineel Daniel Kinahan.

De bokser staat aanstaande zaterdag tegenover bokser Dillian Whyte om zijn titel zwaargewicht te verdedigen. Het nieuws ging de laatste tijd weinig over de trainingen maar voornamelijk over vermeende banden met zware criminelen. Fury werd jarenlang begeleid door managementbureau MTK Global en één van de oprichters van het bedrijf is de 44-jarige Kinahan. Hij wordt gezien als leider van een berucht misdaadclan.

Eerder deze maand hebben de Amerikaanse autoriteiten 5 miljoen dollar op het hoofd van de kopstukken van de Kinahan misdaadclan gezet. Eén daarvan is Daniel Kinahan, die alle beschuldigingen altijd heeft ontkend. Hij is tot nu toe nog nooit veroordeeld en verblijft al sinds 2019 in Dubai.

De wereldkampioen boksen werd enige tijd geadviseerd door Kinahan maar zegt nu geen banden te hebben met hem. In februari verschenen er nog foto’s van de twee op Instagram toen Fury een bezoek bracht aan Dubai. ‘Ik heb geen enkele zakelijke of financiële relatie met Daniel Kinahan’, aldus de bokser bij een persconferentie.