© Crime-Nieuws.nl

‘Bolle’ Jos L. uit Breda na kraken Sky PGP op internationale opsporingslijst voor grootschalige drugssmokkel

Justitie in Nederland en België hebben het onderzoek naar vermeend topcrimineel ‘Bolle’ Jos L. geïntensiveerd.

Dat schrijft Het Parool. L. zou op een internationale opsporingslijst zijn geplaatst. Eerder werd de man al in verband gebracht met de in oktober 2019 verdwenen Naima ‘Tante’ Jillal. De vrouw zou om het leven zijn gebracht vanwege een mislukte cocaïnedeal en/of transport. Er is onder meer een loods in Antwerpen doorzocht in verband met de verdwijning. Jillal is tot op de dag van vandaag niet gevonden.

Volgens de krant zou uit onderschepte en gekraakte pgp-berichten de betrokkenheid van L. blijken bij grote drugstransporten. De 30-jarige Bredanaar zou de blokken cocaïne voornamelijk binnenhalen via de haven van Antwerpen. Een mislukt transport in augustus 2020 in België was aanleiding om L. op een opsporingslijst te plaatsen.

In Sky ECC berichten zou te lezen zijn hoe een corrupt contact hulp biedt bij het uithalen van een partij cocaïne. Het ging om 476 kilo in een container in de Antwerpse haven. Het plan mislukt en een havenmedewerker betrapt de uithalers en wordt mishandeld. De verdachten ontsnappen en de politie stelt daarop een onderzoek in. Dit leidde naar de Bredanaar en de plaatsing op de internationale opsporingslijst samen met een aantal medeverdachten. Het onderzoek naar grootschalige drugssmokkel en mogelijke verblijfplaats van de gezochte verdachten is in volle gang.