UPDATE: Bommenlegger (Austin) Texas om het leven gekomen

Een man die ervan verdacht wordt in het Texaanse Austin meerdere bompakketten te hebben laten ontploffen is om het leven gekomen. De man zou zijn doodgeschoten toen hij net een bom wilde plaatsen.

Dat melden Amerikaanse media. De verdachte zou op het moment dat hij doodgeschoten werd bezig zijn geweest met het leggen van een bom langs een snelweg. Agenten ontdekten dit en grepen in. De verdachte is vervolgens doodgeschoten. De politie komt later vanochtend met meer informatie over de Texaanse bommenlegger.

Sinds 2 maart houdt de bommenlegger de stad Austin in zijn greep. Bij vijf explosies vielen twee doden en zes gewonden. Vermoedt wordt dat de explosieven van afstand tot ontploffing zijn gebracht. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld en kijkt of er mogelijk andere personen bij betrokken zijn geweest.

UPDATE: Het is niet geheel duidelijk hoe de man om het leven is gekomen. Sommige Amerikaanse media melden dat de man zichzelf heeft opgeblazen. Volgens andere bronnen zou hij zijn doodgeschoten.