Boten, dure auto’s en vuurwapens gepakt bij invallen drugshandel na informatie via hack Encrochat

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige drugshandel invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden in Montfoort.

Bij de politie kwam eind augustus 2020 informatie binnen dat er in de gemeente Montfoort in drugs gehandeld zou worden. Er kwam ook bewijs binnen via onderschepte Encrochat PGP-berichten. Daaruit bleek dat de verdachten zich bezig zouden houden met de handel en het vervaardigen van verdovende middelen. Na uitgebreid onderzoek heeft de politie invallen verricht.

Op basis van alle informatie werd op 6 oktober 2020 tijdens een doorzoeking van een pand nabij het industrieterrein Heeswijk in Montfoort een groot geldbedrag aangetroffen. Ook werd een wapen aangetroffen. Verder werden er in de woning aanwijzingen gevonden die wezen op de opslag van verdovende middelen elders in het land. Na onderzoek kon worden vastgesteld dat er sprake was van een zogenaamd crimineel samenwerkingsverband, meldt de politie.

Naar aanleiding van het onderzoek zijn vandaag invallen gedaan in panden in Lopikerkapel, Haasdrecht, Montfoort en Ameide. Hier zijn onder andere vuurwapens aangetroffen en is beslag gelegd op woningen en verschillende voertuigen, waaronder boten en dure auto’s. Er zijn vijf mannen en een vrouw aangehouden. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.