Boten in beslag genomen i.v.m. onderzoek naar handel in wiet

Vrijdag 8 maart heeft de politie i.v.m. een grootschalig onderzoek naar de handel in wiet en witwassen twee boten in beslag genomen. Eerder werden al auto’s en andere luxe goederen in beslag genomen. Het onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van elf mannen.

Na wat binnengekomen informatie startte de politie vorig jaar een grootschalig onderzoek naar de betrokkenen. Op woensdag 27 februari hield een arrestatieteam (AT) van de politie acht mannen aan. Een week later werden nog drie mannen aangehouden.

Op die woensdag werden twaalf panden in Arnhem, Rhenen en Veenendaal doorzocht. In verband met de verdenking van witwassen van crimineel verkregen vermogen heeft het onderzoeksteam toen o.a. luxe auto’s, dure sieraden en tienduizenden euro’s contant geld in beslag genomen. Afgelopen vrijdag nam de politie i.v.m . dit onderzoek nog twee boten in beslag.

Naar aanleiding van dit onderzoek werden eerder dit jaar ook meerdere wietplantages ontmanteld en geruimd. De financiële recherche onderzoekt nu hoeveel de betrokkenen verdiend zouden hebben met de kweek en handel in wiet.

Bron: Politie