Boze buurman aangehouden na meerdere keren smeren poep en verf op woning

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf geëist tegen een man die de woning van zijn buurman besmeurde met onder meer poep en verf. Het slachtoffer ging naar eigen zeggen goed om met de man en weet niet waar dit ‘absurde gedrag’ vandaan komt.

Van december 2017 tot januari 2018 was de Hagenaar slachtoffer van anonieme pesterijen. Dat ging zover dat hij niet meer in de kamer aan de voorkant durfde te slapen uit angst dat er ’s nachts weer iets door de ruit zou vliegen.

Zijn herhaalde aangiftes leidden tot de installatie van een camera. Daar op was te zien hoe zijn bovenbuurman ’s nachts voor de deur stond, op de ramen bonkten en smerende bewegingen maakte bij de voordeur. Daarop werd besloten om de verdachte aan te houden.

Bij doorzoeking in de woning troffen agenten honderden poststukken aan, bankbescheiden, gereedschappen, kentekenbewijzen, identiteitsbewijzen en navigatiesystemen. Een aanzienlijk deel daarvan bleek te zijn gestolen.

Nog dezelfde dag belde de verdachte met de politie omdat hij niet bij was omtrent de doorzoeking in zijn woning. Daarbij bedreigde hij een agent en zijn gezin. Hij wist de vrouw van de agent via social media op te sporen, belde haar op haar werk en bedreigde ook haar.

In totaal legt het OM de man elf feiten ten laste, zoals stalking, heling van gestolen goederen, bedreiging, diefstal en verduistering. Zelf ontkent hij, zegt alles onzinnig te vinden en zijn zaakjes prima te kunnen regelen. Tegen de man is nu drie jaar cel geëist. De rechter doet binnenkort uitspraak.