Brandstichting en explosie bij woning politieagent, mogelijk gerichte actie

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een brandstichting en explosie bij een woning van een politieagent in Best. Mogelijk gaat het om een gerichte actie.

Bij de meldkamer kwam in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.45 uur melding binnen van een brand en een knal aan de Boksporing. Het vuur veroorzaakte veel schade aan de voorzijde van twee woningen en de auto van de bewoners. De politie is ter plaatse gekomen en de recherche heeft tactisch en technisch onderzoek verricht om aanwijzingen en sporen te verzamelen.

De politie startte een groot opsporingsonderzoek vanwege de ernst van het feit. In de woning verbleven namelijk tijdens de poging brandstichting een moeder met haar twee jonge kinderen. Het opzettelijk stichten van brand in een woning waarbij iemand (zwaar) lichamelijk letsel kan oplopen is een zeer ernstig misdrijf.

De recherche houdt in het onderzoek rekening met allerlei scenario´s waaronder het scenario dat het een gerichte, opzettelijke actie betrof. Een van de bewoners is namelijk een politieagent uit de eenheid Oost-Brabant. Hij was op het moment van de brandstichting aan het werk en zijn echtgenote was alleen thuis met hun twee jonge kinderen. Het onderzoek is in volle gang.