Brandstichtingen bij meerdere 5G-zendmasten in Nederland na complottheorieën

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke brandstichtingen bij meerdere zendmasten in verschillende steden in Nederland.

Op zaterdagavond was het raak bij een zendmast in Tilburg. Een voorbijganger ontdekte dat een kast van de mast beschadigd was waarna er onderzoek werd ingesteld. Er bleek sprake van een brand te zijn die inmiddels al was gedoofd. Het vermoeden is dat het hier gaat om brandstichting.

De afgelopen periode zijn er al branden geweest bij zendmasten in Rotterdam, Beesd en verschillende locaties in Brabant. In alle gevallen begon de brand aan de buitenkant, onderaan de zendmast, wat een indicatie is voor brandstichting. De politie heeft een onderzoek ingesteld en kijkt nu of er een link is en wie er mogelijk verantwoordelijk is/zijn.

De daders steken de zendmasten naar alle waarschijnlijkheid in brand vanwege complottheorieën over 5G-zendmasten en ziektes. In het Verenigd Koninkrijk zijn ook meerdere 5G-zendmasten in brand gestoken. De complotdenkers dat de straling ziektes veroorzaakt waaronder dus ook corona.