chapo serie netflix, chapo serie univision, chapo docu video, chapo series tv
'El Chapo' in de Altiplano gevangenis (nog voor zijn spectaculaire tunnel ontsnapping).

Brein achter spectaculaire ontsnapping Chapo Guzmán aangehouden

In Mexico zijn zes mensen opgepakt die drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán Loera zouden hebben geassisteerd bij zijn ontsnapping. Het zou gaan om het brein achter de ingenieuze en spectaculaire ontsnapping, Guzmáns zwager en vier andere verdachten.

Het brein achter Chapo’s ontsnapping zou volgens de autoriteiten toegang tot de gevangenis hebben gehad, omdat hij bij hem op bezoek mocht. Zo kon hij de drugsbaas op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Eerder werden al aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de ontsnapping van de drugsbaas. In totaal zijn 23 gevangenismedewerkers opgepakt in dit onderzoek.

Guzmán is in Mexico en omstreken een levende legende na opnieuw een ontsnapping uit een zwaarbewaakte gevangenis. Middels een 1,5 kilometer lange tunnel, die rechtstreeks in zijn cel uitkwam, ontsnapte Guzmán afgelopen juli.

Mexicaanse mariniers zijn in het gebied waar Guzmán zich zou ophouden een klopjacht gestart. Daarbij zou de drugsbaas gewond zijn geraakt. Naar eigen zeggen is hij ‘estoy bien’. Ook worden huizen van bekenden en familieleden van Guzmán doorzocht.

Het lijkt erop dat de Mexicaanse staat alles op alles zet om ‘El Chapo’ weer vast te zetten. Of dit ooit zal lukken is maar zeer de vraag aangezien ‘El Chapo’ moet weten dat als hij dit keer aangehouden wordt, hij vrijwel zeker uitgeleverd zal worden aan de Amerikanen.

Chapo in de gevangenis II