Briefje met noodkreet bij leraar op school leidt naar lichaam 4-jarige jongen in vriezer

De Amerikaanse politie heeft het lichaam van een 4-jarige jongen in een vriezer aangetroffen, nadat zijn zus een briefje gaf aan een leraar.

Agenten hielden eerder deze week in Las Vegas de 53-jarige Brandon Toseland aan. De aanhouding volgde nadat de politie het lichaam van een jongen had gevonden in een vriezer in een garage.

De politie zegt dat ze een huiszoekingsbevel hebben gekregen nadat de broer of zus van de kleine jongen dinsdag rond 9.00 uur een briefje naar school had gebracht. In het briefje zei de moeder van de kinderen dat ze ‘tegen haar wil werd vastgehouden’ en dat ‘ze niet wist waar haar andere kind was’, zei luitenant Ray Spencer tijdens een persconferentie op dinsdagavond.

Ongeveer een half uur later hield de politie de woning in de gaten. Op een gegeven moment zagen agenten Toseland samen met een vrouw uit de woning komen en in een auto stappen. De verdachte werd direct aangehouden en de vrouw is geïdentificeerd als de moeder van de kinderen. Ze gaf aan haar 4-jarige zoon sinds 11 december niet meer te hebben gezien. Verder gaf de vrouw aan te zijn misbruikt door haar vriend en mocht ze de garage niet in. De politie vond uiteindelijk een vriezer in de garage waar het lichaam van de jonge jongen werd aangetroffen.

‘We denken dat het kind sinds begin december is overleden’, aldus een woordvoerder van de politie. De onderzoekers geloven niet dat de moeder betrokken was bij de dood van het kind. De man zit vast op verdenking van moord en twee ontvoeringen.