Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

Brit gezocht voor tientallen miljoenen euro’s fraude met bitcoins uitgeleverd door Marokko

Een Brit die in de Marokkaanse havenstad Tanger werd aangehouden in verband met grootschalige fraude en oplichting met bitcoins, is uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De man werd gezocht door de Amerikaanse autoriteiten.

De 49-jarige Renwick Haddow wordt ervan verdacht investeerders te hebben opgelicht voor tientallen miljoenen. Het zou gaan om circa 40 miljoen dollar die Haddow, die ook de kleine Maddoff wordt genoemd, heeft verduisterd.

De fraude vond plaats tussen 2014 en juni 2017 toen hij werd aangehouden. In drie jaar tijd werden er tientallen miljoenen opgehaald bij investeerders voor onder meer het bedrijf Bitcoin Store Inc. Na onderzoek bleek het één grote fraude te zijn en heeft de Brit al het geld in zichzelf geïnvesteerd in plaats van in het bedrijf.

Uiteindelijk werd Haddow internationaal gesignaleerd en aangehouden in de Marokkaanse havenstad Tanger. Na maanden in detentie heeft een Marokkaanse rechter nu bepaald dat de verdachte uitgeleverd kan worden aan de Verenigde Staten. Daar riskeert hij maar liefst 40 jaar gevangenisstraf voor twee verschillende aanklachten inzake fraude.