Eén van de verdachten die Rchard Cole beroofde vlak voor hij de Herengracht in rolde © politie.nl

Verdronken Britse toerist is beroofd vlak voor zijn dood

De Britse toerist Richard Cole, die vorige week dood werd gevonden in de Amsterdamse Herengracht, blijkt vlak voor zijn dood nog beroofd te zijn van zijn mobiele telefoon. Dat is te zien op camerabeelden.

Op de beelden is te zien hoe de stomdronken Brit een café aan het Thorbeckeplein verlaat en over straat strompelt. Op een bepaalde moment wordt hij aangesproken door een groep mannen en van zijn telefoon beroofd.

Daarna is te zien hoe de Brit op de Herengracht in zwaar beschonken toestand over de grond kruipt. Een langsrijdende taxichauffeur stopt, praat even met de Brit, en rijdt na ongeveer een halve minuut weer verder. Korte tijd later rolt Richard Cole zo de Herengracht in en sterft.

De politie is nu naarstig op zoek naar de mannen die verdacht worden van beroving. De dieven worden niet verdacht van betrokkenheid bij Richard’s dood. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met de taxichauffeur die Cole als laatste in leven heeft gezien. Klik hier voor foto’s van de verdachten.