© Italiaanse politie

Brits fotomodel ontvoerd in Milaan en bijna te koop aangeboden op online veiling

De Italiaanse politie heeft een Poolse man aangehouden in Milaan omdat hij een Brits model ontvoerd zou hebben. Dat was niet alles want hij dreigde haar online te veilen op het dark web als er geen 300.00 euro losgeld betaald zou worden.

De 30-jarige Pool zou het model hebben uitgenodigd voor een fotoshoot in Milaan. Toen de Britse aankwam bij de studio werd ze gedrogeerd en ontvoerd door twee mannen. Ze werd in een tas gestopt en in de achterbak van een auto gelegd en meegenomen.

De daders namen haar mee naar een huis in een klein dorp in de buurt van Turijn. Daar werd ze vastgeketend in een slaapkamer en zes dagen vastgehouden. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de Pool een online veiling had opgezet waar hij ontvoerde vrouwen aanbood als seksslaaf.

De Pool dreigde de vrouw online te verkopen als er geen 300.000 euro losgeld voor haar betaald zou worden. Volgens de Italiaanse politie beweert de verdachte dat hij werkzaam is voor een organisatie van mensensmokkelaars die actief is op het dark web. Zijn handlanger is voortvluchtig en de politie is naarstig op zoek naar de man.