Britse oma ter dood veroordeeld op Bali

Op het Indonesische eiland Bali is de 56-jarige Britse oma, Lindsay Sandiford, ter dood veroordeeld voor drugssmokkel. In mei 2012 werd ze gearresteerd op het vliegveld van Bali toen de douane 3.8 kg cocaïne in haar bagage vonden. Zelf beweerde ze gedwongen te zijn om drugs te smokkelen door een criminele bende uit Thailand.

Ondanks dat de oma heeft meegewerkt met de autoriteiten, waardoor drie andere Britten nu ook vast zitten, is ze uiteindelijk toch ter dood veroordeeld. Volgens de rechter heeft Sandiford het imago van Bali aangetast met haar smokkelactie. Daarom vonden ze dat ze geen reden hadden om haar straf te verlichten en legden haar de doodstraf op.

In haar getuigenverklaring zei Sandiford: ‘Ik wil graag beginnen met excuses te maken aan het land Indonesië en het gehele Indonesische bevolking voor mijn daden’. Zelf zegt ze ook dat ze dit nooit zou hebben gedaan als ze niet werd gedwongen. Ze deed het om haar gezin te beschermen.

Het is niet helemaal verloren want Lindsay kan nog in hoger beroep bij het hooggerechtshof in Jakarta. Maar waarschijnlijk is de kans groter dat je de staatsloterij wint dan dat je vrij komt in dat soort landen. Daar zijn ze wel héél streng als het gaat om drugs. Schijnheiligheid ten top.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl