© NCA

Britse politie pakt één van de grootste partijen cocaïne ooit (184 miljoen pond!)

De Britse politie heeft tien aanhoudingen verricht na de onderschepping van één van de grootste partijen cocaïne ooit in het land.

Douaniers troffen tijdens een controle in dozen met bananen een partij cocaïne aan. Na weging bleek het te gaan om een enorme partij van 2300 kilogram. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. De drugs werd op Valentijnsdag ontdekt en heeft een straatwaarde van ruim 184 miljoen pond.De container was de dag ervoor op een vrachtschip uit Colombia aangekomen en de pallets werden vervolgens afgeleverd op een industrieterrein in Tottenham, Noord-Londen.

De politie liet de partij afleveren om zo bij de drugssmokkelaars uit te komen. Toen de drugs de loods in werd gebracht vielen kort daarna zwaarbewapende agenten binnen. Vijf mannen werden ter plekke aangehouden. Op een andere locatie in Enfield werden nog vijf andere personen aangehouden. De verdachten zijn tussen de 21 en 56 jaar oud. Het gaat volgens de Britse autoriteiten om één van de grootste partijen ooit onderschept. Het onderzoek naar de grootschalige drugssmokkel is in volle gang.

© NCA