Dit is een machete.

Britse vrouw verdacht van onthoofding bekende vanwege ruzie om tonnen cash

Een Britse vrouw wordt verdacht van een bizarre moord op een bekende van haar. Het slachtoffer is onthoofd vanwege een ruzie om tonnen cash.

De 38-jarige Jemma Mitchell zou haar 67-jarige vriendin, Mee Kuen Chong, gruwelijk om het leven hebben gebracht. Het slachtoffer bleek te zijn onthoofd. De verdachte sleepte haar lichaam vervolgens twee uur lang in een koffer door Londen. Dat blijkt uit camerabeelden bekeken door een team van de recherche.

Chong was Mitchell een aanzienlijk geldbedrag verschuldigd. Een vermoedelijke confrontatie liep uit de hand en de vrouw sloeg haar vriendin dood. Vervolgens probeerde ze het lichaam te verbergen. Met een huurauto werd het lichaam uiteindelijk 300 kilometer verderop het graafschap Devon gedumpt. Een gezin dat op vakantie was, trof het lichaam van de vrouw aan in een bos, met haar hoofd ’netjes afgesneden’ van de rest van haar lichaam op tien meter afstand.

Na de vondst werd een onderzoek gestart dat leidde naar Mitchell. De koffer waarin het lichaam vervoerd was werd bij een schuur van de buurman teruggevonden. Verdere dna-sporen en de camerabeelden linken Mitchell aan de gruwelijke moord. Volgens de politie hadden de twee ruzie om honderdduizenden euro’s geldschuld. Zelf ontkent ze en zegt absoluut niets met de moord te maken te hebben.