Britten op heterdaad betrapt bij drugsdeal

Vorige week donderdag heeft de politie in Amsterdam vier mannen op heterdaad betrapt bij een drugsdeal. De aangehouden verdachten zijn allen Britten. Bij de aanhoudingen is onder meer beslag gelegd op een hoeveelheid heroïne, contant geld en vuurwapens.

De aanhoudingen maken deel uit van een onderzoek naar drugshandel en het witwassen van crimineel verkregen vermogen waarbij al begin oktober een voortvluchtige Brit werd opgepakt. In zijn woning werd toen ruim 500.000 euro aan contanten en vier kilo coke aangetroffen.

De verdachten die vorige week zijn aangehouden zijn eveneens van Britse afkomst. Eén van hen, een 42-jarige man, bleek te staan op de ‘most wanted’ lijst van Crime Stoppers, de engelse variant van ‘Opsporing Verzocht’. De Britse autoriteiten hebben een Europees arrestatiebevel voor hem afgegeven.

Bij de arrestaties werd er beslag gelegd op ongeveer 3,5 kilogram heroïne, 117.000 euro cash, twee vuurwapens, een drugspers, en een vacumeer en een sealmachine. De verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl