Twee schutters schieten met automatische vuurwapens op de broers Yakhlaf op oudejaarsavond 2015. © screenshot

‘Broer slachtoffer dubbele liquidatie Staatsliedenbuurt opgepakt voor liquidatie met AK-47’s’

De broer van één van de slachtoffers van de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een liquidatie.

Dat meldt Het Parool. Het gaat om de liquidatie van Chahid Yakhlaf op Oudjaarsdag 2015 in het Gelderse Kerkdriel. De opgepakte verdachte, Omar L., zou de vermeende schutters hebben aangestuurd. De arrestatie vond vrijdag plaats in België. Hij zit nu vast en wacht op overlevering aan Nederland.

Het bewijs tegen L. zou justitie hebben verkregen via de in Canada in beslag genomen server van een aanbieder van PGP-telefoons. In verband met de liquidatie zitten nu in totaal drie personen vast.

L. is in 2014 zelf vermoedelijk ook ontsnapt aan een liquidatie. Op 13 juli 2014 schoten twee mannen Stefan Regalo Eggermont dood. Het slachtoffer reed in dezelfde auto als L. en de daders hebben zich naar alle waarschijnlijkheid vergist.

Op 31 december 2015 werd het slachtoffer onder vuur genomen bij een camping in Kerkrdriel door twee mannen met automatische vuurwapens. Wonderbaarlijk raakte alleen Chahid Yakhlaf dodelijk gewond.

Op beelden was destijds te zien dat de schutters met machinegeweren een kogelregen afvuren op de witte Mercedes van het slachtoffer en de twee inzittenden. Het onderzoek naar de liquidatie gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.