Twee schutters schieten met automatische vuurwapens op de broers Yakhlaf op oudejaarsavond 2015. © screenshot

Broer slachtoffer dubbele liquidatie Staatsliedenbuurt uitgeleverd voor Mocro Maffia liquidatie

De Belgische autoriteiten hebben een Amsterdammer uitgeleverd die verdacht wordt van betrokkenheid bij de Mocro Maffia liquidatie van Chahid Yakhlaf op oudjaarsdag in 2015.

Dat meldt Het Parool. Het gaat om Omar L. de broer van een van de slachtoffers van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. Hij is op 30 juni aangehouden door de Belgische politie en zat sindsdien vast in afwachting van overlevering aan Nederland.

Omar L. wordt ervan verdacht de vermeende schutters te hebben aangestuurd. Het bewijs tegen L. zou justitie hebben verkregen via de in Canada in beslag genomen server van een aanbieder van PGP-telefoons.

L. is in 2014 zelf vermoedelijk ook ontsnapt aan een liquidatie. Op 13 juli 2014 schoten twee mannen Stefan Regalo Eggermont dood. Het slachtoffer reed in dezelfde auto als L. en de daders hebben zich naar alle waarschijnlijkheid vergist.

Op 31 december 2015 werd het slachtoffer onder vuur genomen bij een camping in Kerkrdriel door twee mannen met automatische vuurwapens. Wonderbaarlijk raakte alleen Chahid Yakhlaf dodelijk gewond.

Op beelden was destijds te zien dat de schutters met machinegeweren een kogelregen afvuren op de witte Mercedes van het slachtoffer en de twee inzittenden.