De broer van de geliquideerde Chahid Yakhlaf heeft kort na de moord verklaard dat twee Mocro Maffia kopstukken de opdrachtgevers voor de liquidatie zijn.

Dat werd duidelijk tijdens het proces dat draait om twee liquidaties en twee pogingen tot liquidatie. De twee vermeende kopstukken staan niet terecht in deze zaak. De broer van de geliquideerde Chahid Yakhlaf meldde tegen de politie: ‘Je moet de hoofdpersonen hebben’. Toen de politie de namen van Benaouf A. en Houssine Ait S. noemde zou hij bevestigd geantwoord hebben. Reden voor de moord zou de verdwenen partij cocaïne zijn én wraak voor de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt.

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet Hicham M. (25) en Mohamed H. (29) als de uitvoerders van de liquidatie. De 28-jarige Omar L., broer van een van de twee slachtoffers in de Staatsliedenbuurt, zou volgens politie en justitie een aansturende rol hebben gehad. Chahid Yakhlaf werd na eerdere liquidatiepogingen op oudejaarsavond 2015 doodgeschoten.

De verdachten ontkennen alle betrokkenheid bij de liquidatie van Chahid Yakhlaf. Een Ford Fiesta die volgens het OM gebruikt is als vluchtauto en op naam van verdachte M. stond, zou hij naar eigen zeggen die dag hebben uitgeleend. Naast de liquidatie worden de drie ook verdacht van betrokkenheid bij een aanslag op Nourdine A. in april 2016.

Verdachte L. en M. worden daarnaast ook vervolgd voor mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie van Eneas Lomp in november 2015 in Krommenie. Deze liquidaties en pogingen daartoe worden later behandeld door de rechtbank.