Broer terreurverdachte Salah Abdeslam opgepakt voor overval met 70.000 euro buit

De broer van terreurverdachte Salah Abdeslam is aangehouden in verband met een gewapende overval in de Brusselse gemeente Molenbeek. Bij de overval werd 70.000 euro cash buitgemaakt.

Volgens Belgische media is Mohamed Abdeslam gisteren aangehouden samen met een andere verdachte. De betreffende overval vond vorige maand plaats. Drie ambtenaren werden met een mes bedreigd en beroofd van een aanzienlijk geldbedrag. Het drietal was op dat moment op weg naar een bank om 70.000 euro gemeentegeld te storten.

Verdachte Mohamed Abdeslam was tot voor kort nog werkzaam bij de gemeente Molenbeek. Recent zou hij zijn ontslagen. Zijn broer Salah Abdeslam is de enige verdachte van de terreuraanslagen in Parijs van november 2015 die nog in leven is.

Hij stond begin deze maand terecht in de rechtbank van Brussel. Daar heeft het OM 20 jaar cel tegen hem geëist voor de schietpartij kort voor zijn aanhouding in 2016. Na zijn strafzaak in België zal hij worden overgedragen aan de Franse autoriteiten om berecht te worden voor zijn rol bij de aanslagen in Parijs.