© Twitter / @vlindersescort

Broers op Most Wanted-lijst voor liquidatie Martin Kok van Vlinderscrime zelf geliquideerd

De twee beruchte Schotse broers en criminelen Barry en James Gillespie, die gezocht worden voor onder meer de liquidatie van Martin Kok, zouden zelf zijn geliquideerd.

De broers staan op de Most Wanted-lijst van Schotland en worden gezien als gevaarlijke en zware criminelen aan het hoofd van een internationaal opererende criminele organisatie. De Gillespie broers zijn onder meer genoemd in de zaak rond de liquidatie van Martin Kok van Vlinderscrime. Een handlanger van de Gillespie broers, Christopher Hughes, zou Kok die dag hebben gelokt en heeft hiervoor een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen.

De broers worden al jaren gezocht en nu denkt de Schotse politie dat ze mogelijk niet meer in leven zouden zijn. Het vermoeden is dat de verdachten ondergedoken zaten in regio Fortaleza in Brazilië. Dat ging enige tijd goed tot ze werden afgeperst door een lokale criminele groepering die op de hoogte was van hun situatie. 

Eén van de broers zou zijn gegijzeld terwijl de ander geld moest regelen. Er zou vervolgens een schietpartij zijn ontstaan bij een vluchtpoging van de broers. Hierbij zouden ze beiden zijn doodgeschoten. Echter is hiervoor volgens de Schotse politie geen zekerheid. De broers hebben in ieder geval jaren geen contact gehad met het thuisfront en andere bekenden.

Martin Kok van website Vlinderscrime werd in 2016 in de val gelokt door ‘Scotty’ Hughes na een bezoek aan nachtclub Bocaccio en doodgeschoten. De liquidatie was volgens een informant een gunst voor een groep die bekend zou staan als de Roccies. Het ging om een groep Marokkaanse criminelen. Justitie in Nederland verdenkt Ridouan Taghi ervan opdracht te hebben gegeven voor de moord. Kok was de eerste die Taghi’s naam noemde en linkte met zware misdaden en liquidaties. Ook plaatste hij als eerste foto’s van de hoofdverdachte in het Marengo-proces.