Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Broers opgepakt voor zware mishandeling en gijzeling in filmpje na mislukt drugstransport haven Antwerpen

De Belgische politie heeft in verband met de mishandeling van drie Antwerpse drugscriminelen in een filmpje, twee broers aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Eind september dook er een filmpje op waarin te zien was hoe drie mannen in een woning zwaar werden mishandeld. Eén van de daders had een vuurwapen in zijn hand en de andere man een groot mes. De slachtoffers waren in doodsangst en één van hen zat onder het bloed.

Na de gijzeling en mishandeling werden de drie slachtoffers bij een ziekenhuis uit de auto gezet. De mannen weigerden aangifte te doen bij de politie. Na het opduiken van het filmpje werd er een onderzoek ingesteld door de recherche. Dit leidde naar twee broers die in Deurne zijn aangehouden. Eerder werd een andere man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het geweld.

Uit onderzoek van de Belgische politie blijkt dat de gijzeling en zware mishandeling te maken had met een mislukt drugstransport. Tijdens het uithalen van een partij cocaïne in de haven van Antwerpen zou er iets zijn misgegaan. Het filmpje werd in het criminele milieu rondgestuurd als soort waarschuwing.