De rovers hebben de kluis naar buiten gesleept en staan er allemaal omheen. © YouTube

Brute ramkraak met graafmachine bij Lidl in Ierse hoofdstad Dublin

In de Ierse hoofdstad Dublin is een Lidl supermarkt leeggeroofd tijdens een sneeuwstorm. Op beelden zijn rovende mensen met boodschappen te zien, een kluis in de sneeuw en zelfs een graafmachine.

Er zijn veel videos gepost van de opmerkelijke roof/ramkraak bij de Lidl in Tallaght in Dublin. Veel mensen uit de buurt hebben volle koelkasten en hoeven voorlopig geen boodschappen meer te doen. Het ging er best heftig aan toe en de supermarkt is volledig uitgebrand na de ravage en diefstallen.

Het begon allemaal met jongeren uit de buurt die tijdens een sneeuwstorm besloten de Lidl leeg te roven. Met een graafmachine werd het dak eraf getrokken en is een kluis naar buiten gesleept. Buiten is geprobeerd om deze open te breken maar het is niet bekend of dat ook gelukt is.

De politie heeft aanhoudingen verricht en verwacht in de nabije toekomst meer mensen op te pakken. Er gaan veel beelden rond op Snapchat, Instagram en andere social media dus dat wordt niet zo moeilijk voor agenten om mensen te identificeren.

https://www.youtube.com/watch?v=OJDRHvomVIE

https://www.youtube.com/watch?v=SGKNxufu-EE