Bij een supermarkt aan het Szydlowskiplein in Axel is afgelopen nacht een geldautomaat opgeblazen en geld buitgemaakt. Door de explosie is het inktpatroon afgegaan en is het geld besmeurd met verf.

Rond 02.28 uur kwam er bij de meldkamer een melding van een inbraakalarm bij een filiaal van de Albert Heijn. Agenten gingen ter plaatse en troffen een kapotte raam aan waardoor de daders de zaken in wisten te komen.

Nadat explosievenexperts het sein veilig hadden afgegeven doorzochten agenten de winkel. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de daders de geldautomaat hebben opgeblazen en een onbekend geldbedrag buit hebben gemaakt. Door de explosie is het inktpatroon afgegaan en daardoor is het gestolen geld waarschijnlijk besmeurd met verf en onbruikbaar.

Veel informatie over de daders en/of gebruikte voertuig(en) is niet bekend. De zaak toont volgens de politie overeenkomsten met een plofkraak op 8 juli in een supermarkt in Hulst. Mogelijk gaat het om dezelfde daders. De politie onderzoekt de zaak.