Burgemeester Amsterdam blijft beschoten coffeeshops sluiten

De burgemeester van Amsterdam is niet van plan om zijn beleid, ten aanzien van beschoten coffeeshops, te veranderen. Bovendien vindt hij dat coffeeshopeigenaren van wie de zaak beschoten is moeten ophouden met klagen.

Dat zei burgemeester Eberhard van der Laan in een vergadering van de gemeenteraad. In Amsterdam worden al enige tijd coffeeshops midden in de nacht onder vuur genomen. De daders hebben duidelijk een doel voor ogen en komen elke keer midden in de nacht en slaan dan toe. Met het beleid van gemeente Amsterdam is één kogel genoeg om iemand zijn zaak te laten sluiten en de daders weten dit natuurlijk ook.

Meerdere raadsfracties wezen Van der Laan erop dat de coffeeshops op deze manier gewoon dubbel slachtoffer zijn. Eerst een kogel of meer in je zaak en vervolgens moet je ook je deuren sluiten. De burgemeester had hier helemaal geen boodschap aan en vindt bovendien dat de eigenaren van de beschoten coffeeshops niet zo moeten klagen. Hij zal in ieder geval voorlopig niet afwijken van dit beleid.