Burgemeester en wethouders opgepakt bij grote actie tegen maffiaclan ‘Ndrangheta

De Italiaanse politie heeft bij een grote actie tegen de ‘Ndrangheta ruim 200 personen aangehouden. Er is onder meer een burgemeester opgepakt en twee wethouders zitten vast.

Agenten vielen op veel locaties tegelijk binnen en namen zeker 200 mensen mee in verband met deelname aan een criminele organisatie, witwassen, drugshandel, geweld en meer ernstige strafbare feiten. Onder de arrestanten zijn advocaat Marcello Manna, burgemeester van de gemeente Rende in de provincie Cosenza, samen met twee wethouders.

Naast alle aanhoudingen heeft de politie beslag gelegd op onroerend goed ter waarde van 72 miljoen euro. Het gaat om onder meer tientallen bedrijven, panden, 70 auto’s, een vliegtuig en een jacht. De aanhoudingen en doorzoekingen hebben verspreid over het land plaatsgevonden.

Het onderzoek naar de criminele organisatie werd in 2017 al gestart. Er is gebruik gemaakt van afgetapte telefoongesprekken, observaties, geheime microfoontjes en meer surveillancetechnieken. Het onderzoek loopt nog en de Italiaanse politie sluit volgens een woordvoerder meer aanhoudingen niet uit.