Burgerwachten verdrijven burgemeester Apatzingán

In Mexico hebben burgerwachten de burgemeester van Apatzingán verdreven. Duizenden mensen marcheerden naar het stadhuis en eisten het vetrek van burgemeester Uriel Chavez.

In Mexico zijn burgers het geweld van de drugskartels, corrupte agenten en militairen spuugzat en hebben daarom gewapende burgerwachten (autodefensas) in het leven geroepen om zich te bewapenen en te beschermen.

In Apatzingán in de Mexicaanse staat Michoacán zijn de burgerwachten al geruime tijd bezig en winnen steeds meer terrein. In die strijd hebben ze opnieuw een belangrijke stap gezet met het afzetten van burgemeester Uriel Chavez.

Chavez is een neef van een van de leiders van de Tempeliers (Caballeros Templarios) kartel genaamd ‘El Chayo’. In de volksmond wordt Chavez ook wel de ‘Tempeliers burgemeester’ genoemd. De burgerwachten zien hem als een pion van de kartel en zijn hem liever kwijt dan rijk. Uiteindelijk is Chavez onder bescherming van de federale politie uit de stad gehaald.

Op de foto zijn de drie bekendste leiders van de burgerwachten te zien terwijl ze in het stadhuis van Apatzingán staan. Helemaal in de hoek met een dikke baard staat Estanisloa Beltran alias ‘Papa Smurf’, naast hem staat Hipolita Mora een daarnaast staat de bekendste burgerwacht van Mexico, Dr. Manuel Mireles. Het moet gezegd worden dat deze mannen enorm veel moed hebben getoond in hun strijd tegen de uiterst gewelddadige en machtige drugskartels.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl