Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Café in Terneuzen doorzocht en alle bezoekers gecontroleerd na signalen van drugshandel

De politie heeft na signalen van een mogelijke drugshandel alle bezoekers van een café in Terneuzen gecontroleerd.

Agenten en toezichthouders van de gemeente zijn afgelopen nacht naar het pand aan de Nieuwstraat gegaan vanwege signalen dat er gedeald zou worden. Ook kwamen bij politie en gemeente al langere tijd klachten binnen van omwonenden en ondernemers van overlast.

Rond 01.00 uur zijn agenten het café binnengegaan en hebben alle aanwezigen gefouilleerd. Drie personen zijn op heterdaad aangehouden voor drugsbezit. Het gaat om een 20-jarige en een 26-jarige man uit Terneuzen en een 25-jarige man uit Rotterdam. Vier andere personen hadden ook drugs bij zich maar zijn niet aangehouden. Op een later moment wordt bepaald hoe hun zaak wordt afgehandeld. Alle drugs zijn in beslag genomen.

Vanuit de gemeente is er o.a. gecontroleerd op grond van de Alcoholwet, het Bouwbesluit en Brandveiligheid. Daarnaast heeft er een controle plaatsgevonden in de bovengelegen woning. Hierbij zijn ook diverse overtredingen geconstateerd. De gemeente gaat op basis van de ingewonnen informatie verder onderzoek doen en bepalen of er een bestuurlijke maatregel opgelegd gaat worden.