Café per direct gesloten door burgemeester na gebroken neus politieagent

Een café in Nijverdal is gesloten nadat een bezoeker een agent een gebroken neus sloeg.

In de nacht van vrijdag op zaterdag arriveerden agenten bij het terras van de horecazaak vanwege een melding inzake geluidsoverlast en vrijwel direct ontstond er een vervelende sfeer. De terrasbezoekers, vermoedelijk onder invloed, hinderden de agenten in hun werk. Eén van de bezoekers bleef voor een agent staan en versperde hem de doorgang, waarop de agent hem wegduwde. De man kwam daardoor en wellicht mede door zijn alcoholgebruik, ten val. Kort daarop kreeg de agent een harde klap. Later bleek dat de agent zijn neus heeft gebroken.

De andere agent kon de verdachte aanhouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Nijverdal. Hij zit nog vast. De politie doet nu verder onderzoek naar hem, mede op basis van de camerabeelden waarop het incident goed te zien is, aldus een woordvoerder.

‘Agenten handhaven de regels uit de APV, die de gemeenteraad heeft vastgesteld. De uitbater van het café heeft zich niet gehouden aan de sluitingstijden uit de APV. Agenten kwamen naar het café vanwege klachten over geluidsoverlast. Als een bezoeker dan fysiek geweld gebruikt tegen een agent en de uitbater van het café niet de-escalerend optreedt, kan ik niet anders dan deze zaak in het belang van openbare orde en veiligheid voor bepaalde tijd te sluiten. Het is onacceptabel en schokkend dat er geweld tegen een agent wordt gebruikt in onze gemeente.’ Aldus de burgemeester.