Naar nu blijkt zijn vorige week meerdere buitenlandse verdachten aangehouden betreffende drugshandel en vuurwapenbezit. Eén van de verdachten zou een kopstuk zijn van de Italiaanse misdaadorganisatie Camorra. De aanhoudingen vonden plaats in Amsterdam en werden uitgevoerd door arrestatieteams.

Bij de aanhoudingen en de daaropvolgende huiszoekingen werden zes vuurwapens, enkele tienduizenden euro’s en 6 kilogram heroïne aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek vond plaats onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam.

Eén van de aangehouden verdachten is een 33-jarige Italiaan die al enige tijd werd gezocht door de Italiaanse autoriteiten. Hij is in Italië veroordeeld tot 16 jaar celstraf in verband met de handel in harddrugs en wordt beschouwd als het kopstuk van een omvangrijke criminele organisatie, die deel uitmaakt van de beruchte Camorra ook bekend als “La Systema” of gewoon “Systema” voor ingewijden.

In augustus jongstleden is de Italiaan al een keer aan de kant gezet in Amsterdam in verband met een controle op witwassen. Omdat er toen geen geld werd aangetroffen en hij gebruik maakte van een paspoort op naam van een ander werd hij niet aangehouden

De Italiaan zal zich eerst in Amsterdam moeten verantwoorden voor vuurwapenbezit, een vals identiteitsbewijs en witwassen. Daarna wordt de procedure gestart om hem over te leveren aan de Italiaanse autoriteiten. Er liep al een Europees Aanhoudingsbevel tegen hem.

Toen de 33-jarige Italiaan in augustus aan de kant werd gezet was hij in het gezelschap van een andere Italiaan die ervan wordt verdacht een vooraanstaand lid van de Camorra te zijn. Deze 54-jarige man stond internationaal gesignaleerd. Hij werd gezocht door de Italiaanse autoriteiten in verband met drugshandel. Hij zit nu vast in afwachting van de inhoudelijke behandeling van het Italiaanse verzoek om overlevering.

Tijdens het onderzoek werd ook een Brit aangehouden die in het bezit was van een vals identiteitsbewijs. Hij werd samen met een familielid aangehouden en tijdens dit onderzoek werden zowel vuurwapens als heroïne aangetroffen. Alle genoemde verdachten zitten op dit moment in voorarrest.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie