Canadese politie mag van hooggerechtshof pedo’s lokken met online advertenties

De Canadese politie mag van het hooggerechtshof pedo’s lokken met online advertenties.

Dat meldt CBS News. Een aantal verdachten uit Ontario was in beroep gegaan tegen hun veroordeling. De politie van de regio York deed tussen 2014 en 2017 een undercoveractie met escorts op een advertentiewebsite. Het onderzoeksteam had het vermoeden dat er ook advertenties stonden waarbij kinderen werden uitgebuit.

In de advertenties deden undercoveragenten zich voor als een 18-jarige vrouw, maar zodra de afspraak was gemaakt, vertelde een undercoveragent vervolgens dat ze eigenlijk minderjarig was. De mannen die daarna toch akkoord gingen om gemeenschap te hebben, werden naar een hotelkamer verwezen. Daar werden de verdachten direct na binnenkomst aangehouden.

In totaal werden tijdens deze operatie 104 mannen aangehouden. Zij waren tussen de 18 en 71 jaar oud. Het was de eerste keer dat de politie in Ontario op deze manier handelde. Vanwege de opmerkelijke handelswijze werd een beroep ingesteld. Het hooggerechtshof heeft nu bepaald dat de actie rechtmatig was en dat de politie pedo’s op deze wijze mag lokken.