Cash en gasflessen gepakt bij invallen na aanhouding Nederlandse plofkrakers in Duitsland

In Duitsland zijn Nederlandse verdachten aangehouden in verband met een plofkraak op een geldautomaat in Castrop-Rauxel. Na de arrestaties zijn in Nederland doorzoekingen verricht en cash en gasflessen aangetroffen.

In de nacht van 17 april sloegen meerdere plofkrakers toe bij een geldautomaat in Castrop-Rauxel. De daders werden tijdens de kraak gestoord door een getuige en sloegen op de vlucht. Speciale eenheden van de politie, die in de omgeving waren, konden al snel drie personen aanhouden in het nabijgelegen Dortmund.

Twee van hen zijn vermoedelijk daadwerkelijk betrokken geweest bij de plofkraak. De Duitse rechter heeft twee verdachten in voorlopige hechtenis gesteld. Na de aanhoudingen zijn in Nederland op meerdere locaties doorzoekingen gedaan. Hierbij werden gasflessen, contant geld en een wapen aangetroffen.

Het onderzoek naar de plofkraak en mogelijke betrokkenheid van de twee verdachten is in volle gang. De politie sluit meer aanhoudingen in verband met plofkraken in Duitsland niet uit.