Cash en partij Rolex horloges gepakt bij invallen in onderzoek ‘criminele’ handelaren exclusieve horloges

Agenten vielen op meerdere locaties in Rotterdam, Breda, Capelle aan den IJssel en Alblasserdam binnen in verband met een onderzoek naar handelaren van exclusieve horloges.

Er werden vanochtend drie woningen in Rotterdam, één in Breda en één in Capelle aan de IJssel onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Ook in een kantoor in Alblasserdam vond een doorzoeking plaats. In een woning in Rotterdam werden naast een vuurwapen ook kleinere hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Verder is bij de acties beslag gelegd op 22 horloges, voornamelijk van Rolex, 20.000 euro cash, 19 schilderijen en 200 horlogecertificaten en materialen om luxe horloges te verfraaien.

De invallen en doorzoekingen vonden plaats in het kader van een onderzoek uitgevoerd door de Dienst Regionale recherche van de politie Zeeland-West Brabant onder leiding van het Openbaar Ministerie in Breda naar witwassen en een criminele organisatie. Er zijn geen arrestaties verricht. Het doel van de actíe is om meer zicht te krijgen op criminele internationale geldstromen, de internationale horlogehandel en de rol daarbij van bepaalde personen, aldus een woordvoerder.

In oktober 2020 werd al een juwelierszaak in Rotterdam doorzocht die door een horlogehandelaar gebruikt werd als stashlocatie. Het onderzoek naar de handelaren in exclusieve horloges wordt voortgezet.