© Crime-Nieuws.nl

Cash, explosieven en aanhoudingen bij invallen groot onderzoek tientallen plofkraken geldautomaten Duitsland

De politie heeft in een onderzoek naar plofkraken op ruim 50 geldautomaten in Duitsland, invallen verricht en verdachten aangehouden.

Samen met de Duitse recherche werd er de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar een reeks plofkraken op geldautomaten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft naar aanleiding daarvan en op verzoek van de Duitse autoriteiten een reeks aanhoudingsbevelen uitgevaardigd. Dit leidde afgelopen maandag tot de aanhouding van negen verdachten,  in de leeftijd van 25 tot 41 jaar, uit onder andere Roermond, Echt, Utrecht, Amersfoort en Soesterberg. 

Op vijftien locaties is doorzoeking gedaan. Hierbij waren, naast Nederlandse ook Duitse politieagenten aanwezig en heeft de Landmacht ondersteund met gespecialiseerde zoekteams.  Deze zoekteams maken gebruik van geavanceerde middelen die tot enkele meters in de bodem, door muren en objecten heen kijken om eventuele verborgen ruimtes te ontdekken. 

Na de vondst van explosieven in een autobedrijf op een industrieterrein in Roermond zijn vanwege explosiegevaar omliggende panden ontruimd. De explosieven opruimingsdienst defensie (EOD) heeft de explosieven meegenomen en op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.  Naast de explosieven zijn ook contant geld en twee auto’s in beslag genomen.  

De negen verdachten zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de reeks plofkraken. De Duitse autoriteiten hebben om hun overlevering gevraagd. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.